15-05-2009

Storm That Brain!


We hebben een aantal dingen besproken afgelopen zondag. Geanalyseerd wat we hebben gedaan en wat we hebben gezien. Overeenkomsten en terugkerende thema's.
Jullie moeten hier nu echt zelf mee aan de slag in jullie hoofd en in jullie schetsboeken en dan veel met elkaar praten.

Als er geen dingen/ schetsen/ ideeen komen vanuit jullie hebben we weinig om mee te werken. De vorige workshops en exposities dienen als inspiratie. De workshops die nu volgen (elke zondag) zijn er om jullie te helpen met het komen tot een eindresultaat.
Dit is jullie eindresultaat

Het gaat om wat jullie willen, vraag jezelf dat dus af: Wat willen we zeggen? Wat willen we laten zien? Waar lijkt het op? Moet het grappig zijn of serieus? Allebei? Als we een statement willen maken, waar gaat dat dan over? Hoe duidelijk moet dat te zien zijn? Wat kunnen leuke materialen zijn om goed mee te werken?

Google een beetje rond, verzamel plaatjes, foto's, begin te schrijven, praat er met mensen over, etc etc...

Notulen van zondag in het kort:

We vinden het leuk als je iets kan doen met het voorwerp. Zoals de ring waar je steeds iets anders op kan steken, de lijst tape en de Garbage Pin. Iets wat je op verschillende manieren kan gebruiken/ aanpassen.

Veel dingen die we gezien en gedaan hebben hadden te maken met:
Dierlijke Elementen,
Het Menselijk Lichaam,
Persoonlijkheid/ Identiteit van de kunstenaar(s)
Het Vrouw Zijn,
Langzaam Tempo,
Alledaagse Dingen, Rituelen, Voorwerpen, Gebeurtenissen.
Iets wat zijn waarde heeft verloren weer waardevol maken.
Wat nog meer?

Bij brainstormen (en schetsen), of het nou met jezelf is of met anderen, kun je geen fouten maken. het is een kwestie van je gedachten de vrije loop laten en je bek een douw geven. soms komen er rare dingen uit, soms leuke, soms onbruikbare en soms bruikbare.. maar uiteindelijk liggen er dingen op tafel waar je wat mee kan. Het is een proces wat heel leuk en spannend kan zijn en waar je alsmaar beter in kan worden. Lekker veel lef hebben helpt.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.